SportPlus

Het SportPlus programma is speciaal ontworpen voor alle basisscholen in de Fryske Marren. Zoals de naam doet vermoeden verzorgen wij leuke gymlessen met een plus zoals klimmen, zwemmen of freerunning. Onder begeleiding van een vakdocent ervaren leerlingen nieuwe sporten.

Programma

  • Natte gymles

Kinderen verbeteren niet alleen hun zwemvaardigheden, zij werken ook aan hun motoriek, uithoudingsvermogen en een gezond gewicht. Door de zwemlessen zijn kinderen zonder zwemdiploma beter in beeld.

  • Methodiek

Advisering in gebruik van methodiek in bewegingsonderwijs. Dit kan door het beter gebruiken van een bestaande methode en/of het maken van een onderbouwde keuze voor een andere methode.

  • Coaching van docenten

 Via voorbeelden en intervisie de lessen bewegingsonderwijs gegeven door groepsleerkrachten versterken. 

  • Ondersteuning sportdagen

Hulp en ondersteuning in de organisatie en uitvoering van sportdagen.

  • Pleinspelen

Advisering en hulp bij de inrichting en gebruik van schoolpleinen. Hierbij hoort de inrichting van het schoolplein zelf en advisering in de aanschaf van speelmateriaal. Daarnaast is introductie van pleinspeelactiviteiten mogelijk.

  • Freerunning

Moderne sporten, zoals bijvoorbeeld freerunning, integreren in de lessen. Friese sporten, zoals slootje springen, kaatsen in de gymzaal en andere leuke Fryske sporten behoren ook tot de mogelijkheden!

  • Bewegingsonderwijs voor de kleuters

Door middel van voorbeelden en intervisie worden de lessen bewegingsonderwijs, gegeven door groepsleerkrachten aan de onderbouw, versterkt.

Aanmelden

Voor het komende schooljaar 2020-2021  hebben wij een interessant programma opgesteld samen met vakdocenten zoals hierboven is beschreven.  Voor het programma rekenen wij €5,38 per leerling. Nieuw in het programma is dat alle leerlingen met een zwemdiploma kunnen deelnemen aan de natte gymles in het zwembad. Daarnaast hebben wij ook freerunning opgenomen in het programma. Als u als basisschool wilt deelnemen aan het programma, dan ontvangen wij graag uw aanmelding voor 1 juli 2020.